Aprikospuré, snabbt och enkelt!

Precis som rubriken berättar så är detta supersmidigt att göra och det räddar dessutom bebis från eventuella magplågor då det verkar lösande. Jag förberedde innan läggdags igår och mixade till puré imorse. Men behöver absolut inte stå över natten om man vill ha det snabbare än så =)

  Aprikospuré 
från 4 mån.

200g torkade aprikoser
Gör såhär:
Lägg i en skål och fyll på med vatten så det täcker aprikoserna, låt sedan stå kallt i några timmar så de mjuknar.
Häll av det mesta av vattnet men spara en del att ev späda med.
Mixa aprikoserna till en slät puré, passera den genom en sil för ett ännu slätare resultat.
Frys in i småburkar eller istärningsfack! Om du väljer burkar, tänk på att endast fylla dem till 3/4 eftersom purén ökar i volym när den är fryst.

                                                                                        
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen