Ärtig torsk

En maträtt som är snäll i smaken och som är den enda fiskrätt vår Noah äter utan att rynka på näsan.
Grundreceptet hittade jag hos Saras delikatesser . Men jag valde att ta persilja istället för dill.

 
Ärtig torsk
 
100g torskfilé
100g potatis
100g gröna ärtor
en skvätt grädde och lite av kokvattnet
vitpeppar
fryst persilja

Skala och tärna potatisen.
När potatisen är mjuk, sänk värmen.
Lägg i fisken och ärtorna och låt sjuda några minuter.
Häll av, men spara lite av vattnet.
Mixa eller mosa med grädde, lite kokvatten och kryddor, till önskad konsistens och smak.

Från 8 månader bör maten innehålla små bitar, så att barnet lär sig tugga.
Jag fryser in maten i rena och torra barnmatsburkar. 
Fyll inte ända upp, volymen ökar något i fryst tillstånd.
Vid upptining har jag i en liten klick smör, mest för smakens skull.

Lycka till! 



 Burken i mitten innehåller torsk med äggsås.
 
 
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen