Snabbmat för småfolk

Vissa dagar har man varken tid eller råvaror hemma för att fixa något till lunch eller middag. Och den där smidiga burkmaten lyser med sin frånvaro.. Då är det toppen med ett litet ess i armen, eller i frysen snarare. Detta ska då redan finnas där när en sådan dag kommer, så köp lite fina grytbitar när du handlar nästa gång! Eller stycka dina egna från ytterlår eller fransyska t.ex. Spelar egentligen ingen roll eftersom det ska rivas i slutänden.

Detta behövs:
Valfri mängd kött, skuret i bitar
Lite smör att steka i
Vatten
Morot, lök, rotselleri, palsternacka eller vad du har hemma, lagerblad och pepparkorn.

Bryn köttbitarna mycket hastigt runtom, de ska inte få en hård brun stekyta.
Koka upp vattnet med rotsakerna och kryddorna och lägg i köttet.
Låt koka ca en timme.
Lägg i en skål och kyl ner i vattenbad.
Styckfrys bitarna.

När den där dagen är kommen, ta upp så mycket som går åt till måltiden, riv på rivjärn.
Tina möjligtvis lite i micron innan. 
Blanda med en kokt mosad potatis.
Kanske har du lite morotspuré el. dyl. i frysen att komplettera med?

En annan bra akutlösning är:

1 medelstor kokt potatis
2 msk leverpastej
kokvatten
grädde / smör
ev. grönsakspure eller kokta grönsaker i bitar

Mosa, mixa och mata!  =)

 

Kommentera här:

Matbloggstoppen