Snedsteg och frånvaro

Förra helgen började med ett rejält men planerat snedsteg. Äntligen skulle jag få tillbringa tre timmar med fina vännen L på mysiga Savoy Bistro i Karlstad. Det var såklart inte L som var själva snedsteget. Det var nämligen dags för Afternoon tea. Tårtor, stora och små. Scones, marmelader, vispad grädde och philadelphiaost. Minidesserter såsom pannacotta, tiramisu och pavlova. Allt det här låter som ljuv musik i mina öron! Efteråt bar det iväg till nästa bord, hos svågern T och hans sambo S som hade fyllt år. Hemlagade matpajer med sallad till och sedan födelsedagstårta. Ska man synda kan man lika gärna göra det ordentligt slätar jag över det hela med.

Sedan kommer vi till det här med frånvaron, på bloggen menar jag. Söndagkväll blev Noahs pappa snabbt sjuk. Massa olika symtom som efter lite dramatik med besök av ambulans, samlades ihop till en ordentlig influensa. Ni vet väl hur karlar blir när de är krassliga.. Nej, skämt å sido. Det här var riktigt otäckt.
Det skulle inte dröja förrän det var min tur, fast det blev inte lika dramatiskt. Magsjukan hälsade på mig under tisdagen men gör sig fortfarande påmind genom att hålla aptiten på avstånd från mig. När värsta magsmärtorna lagt sig under torsdagen, så byttes de mot en rejäl förkylning. Och där är jag nu. Eller vi. Hela familjen faktiskt. 
Noah har haft en upprorisk mage i över en vecka nu, likaså rinnande näsa och hosta. Så han har gått på välling och grötdiet några dagar. Och för min del har Lifesum fått vila lite. Jag har levt på nyponsoppa, blåbärssoppa, rostat bröd och lite coca cola under veckan.

Hoppas frånvaron anses giltig!
Jag skrev ett långt inlägg förra fredagen, men så hade jag lite för långa fingrar så det försvann på något märkligt sätt. Och istället för att fortsätta den här novellen så lägger jag upp ett nytt inlägg med en kortversion av det jag skrev då.

Ha nu en riktigt mysig lördagskväll mina vänner! För det ska jag försöka ha, med nässpray, näsdukar, halstabletter och massa kärlek <3

 

 
 

 

Kommentera här:

Matbloggstoppen