Torsk med apelsin och morötter

Det här receptet hittade jag på ica.se. Bra och god matlådemat! 
 
 
Torsk med apelsin och morötter
 
600 g torsk
900 g fast potatis
1/2 purjolök
2 morötter
1 msk smör eller margarin
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
rivet skal och saft av 1/2apelsin
1 1/2 dl crème fraiche
salt och peppar

Gör såhär:

Tina fisken.
Sätt ugnen på 175˚C.
Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna.
Skär torsken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter.
Fräs grönsakerna i matfettet en stund. Rör ner curryn och tomatpurén och stek ytterligare någon minut. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen.
Rör ner apelsinsaft och -skal i grytan tillsammans med crème fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken.
Servera torsken med såsen och potatisen.



 
 

Kommentera här:

Matbloggstoppen